З поширенням COVID-19 ситуація з правами людини в Криму ще більше погіршилася – Кориневич

21 Січня 2021, 14:38

З поширенням COVID-19 ситуація з правами людини в окупованому Криму ще більше погіршилася. Відомо про факти примусової вакцинації громадян, які проживають на окупованому РФ півострові.

Про це заявив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич під час комітетських слухань у Верховній Раді по деокупації Криму на тему: «Зовнішньополітичні аспекти деокупацію Криму: парламентський вимір», передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, в Криму відсутня необхідна кількість місць в лікарнях, є відмови в госпіталізації громадян.

«Є факти фактично примусової вакцинації наших громадян невідомо чим, невідомо якою вакциною, невідомо якої якості. Жителі Криму не мають можливість за власним бажанням зробити тест на COVID-19. Російська окупаційна влада показала себе абсолютно нездатною забезпечити належний санітарно-гігієнічний стан в Криму», – заявив Кориневич.

В окупованому Криму «влада» навмисно занижує статистику захворюваності і смертності від коронавірусу, а також приховує факти смерті медиків від COVID19, повідомляла Кримська правозахисна група.

  • Як повідомили російські ЗМІ, вакцинація кримчан проводиться на добровільній основі за попереднім записом. Робити щеплення можна в поліклініках за місцем проживання. Препарат «Супутник V» вводиться в два етапи з інтервалом в 21 день. У 2021 році від коронавируса планують прищепити 60% населення Криму. Для цього до кінця лютого в Крим доставлять 84 тисячі доз вакцини від коронавируса.
  • Україна не буде закуповувати «Супутник V». Влада назвала російську вакцину  гібридною зброєю проти України.