Прикордонники не пропустили з Криму автівку з підробленими документами

22 Січня 2021, 11:35

Прикордонники запобіглі черговій спробі незаконного ввезення автомобілів на материкову частину України з тимчасово окупованої території АР Крим. Вніч на 22 січня співробітники ДПСУ виявили автівку з підробленими документами, яку намагались перевезти через КПВВ «Чонгар».

За інформацією прикордонників, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» на автомобілі «Volkswagen» прибув громадянин України, який з Криму направлявся на материкову частину України.
Під час перевірки документів прикордонники виявили ознаки підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та згодом з’ясували, що у відповідності до бази даних за пред’явленим свідоцтвом про реєстрацію рахується зовсім інший автомобіль”
Про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» прикордонники повідомили співробітників національної поліції та передали водія з автівкою правоохоронцям для проведення подальших слідчих дій.
Як повідомлялося, незодавно житель Запоріжжя намагався прорватися у тимчасово окупований Росією Крим без перевірки прикордонників і протаранив болард на виїздному шлагбаумі в КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з півостровом. Прикордонники примусово зупинили транспортний засіб і передали його разом з водієм представникам Нацполіції.
минулого місяця прикордонники Херсонського загону під час оглядової роботи в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінмежі з ТОТ АР Крим виявили наркотики у громадянина України, який направлявся з її материкової частини до ТОТ АР Крим. Знайти заборонену речовину прикордонникам допоміг службовий пес.