В Чаплинці вщент згоріла новорічна ялинка в центрі селища

19 Грудня 2020, 12:20

Пізно ввечері в чергову частину Чаплинського відділення поліції надійшло повідомлення, що в районному центрі сталося загоряння Новорічної ялинки, яка була встановлена на майданчику поблизу будинку культури. Наразі поліція разом із службою з надзвичайних ситуацій встановлюють обставини події. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив начальник місцевого відділення поліції Сергій Ященко, інформація про подію надійшла за кілька хвилин до опівночі від місцевих мешканців, які якраз відпочивали біля святкової ялинки. На місці слідчо-оперативна група опитала свідків.

Із отриманих показів попередньо встановлено, що навмисного підпалу не було. Це підтверджується й відеозйомкою молодих людей, які на той час були біля ялинки. На відео зафіксовано, що полум’я почало розповсюджуватися по поверхні штучної ялинки на висоті кілька метрів від землі.

В результаті пожежі ялинка повністю згоріла. За попередніми висновками, загоряння сталося внаслідок замикання електроконтактів новорічної гірлянди. Наразі працівники ДСНС проводять необхідні дослідження, за результатами яких буде прийняте відповідне рішення.

“18 грудня о 23:24 на номер Служби «101» смт Чаплинка надійшло повідомлення про те, що по вул. Грушевського на площі біля будинку культури горить ялинка. На гасіння пожежі виїхав черговий караул 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини, і о 23:40 рятувальники ялинку загасили. Це штучна шестиметрова новорічна красуня, від якої внаслідок пожежі залишився лише каркас”, – повідомляють у ДСНС .

Ресурс Кавун.Сіті опублікував відео з соцмереж чаплинців. Місцеві мешканці засняли пожежу. 

Чи буде ялинку відновлено, наразі, не відомо.