У Генічеському районі одразу 9 нових випадків COVID-19

10 Грудня 2020, 20:25

За добу в Генічеському районі зафіксували одразу 9 нових випадків COVID-19.

Про це  розповів директор Генічеського Центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Торубар під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ 10 грудня.

Більшість з цих випадків – в місті Генічеськ.

За словами лікаря, поки результатів тестування на COVID-19 приходиться чекати 5-7 днів, а негативні можуть приходити і пізніше. Але вже завтра ситуація може поліпшитися.

“Зараз у нашій області видана нова програма, яка забезпечить результати у цей день чи на наступний, ми отримали підписаний наказ між департаментом та лабораторним центром, у зв’язку з цим усі лікарі нашого центру пишуть електронне направлення на обстеження, і ми сподіваємось, що із завтрашнього дня усі результати будемо получати протягом доби”, – розповів він.

Торубар розповів, що, зазвичай людина, яка захворіла, звертається до свого лікуючого лікаря, той телефоном надає усі рекомендації, якщо процес лікування іде нормально, але, якщо є підозра на коронавірус, то мобільна група виїжджає за адресою, бере матеріали і відправляє на ПЛР до міста Херсона для обстеження. Далі назначається лікування, деякі хворі приходять на прийом до лікаря, на рентген чи лабораторію. Тому він знову закликав генічан без гострої потреби не приходити безпосередньо до лікарні, а телефонувати лікарю, з яким була укладена декларація.

Попри заклики лікарів, до лікарень приходить багато людей, тому у Центрі ПСМД продовжують дотримуватися протиепідемічних заходів: масковий режим. Дезінфекція, провітрювання тощо.

За даними обласної адміністрації, напередодні на Херсонщині було зафіксовано 213 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 4 дитини та 10 медичних працівників. Більшість – в обласному центрі. Протягом доби в області зафіксували 10 летальних випадків.

Нові факти про COVID-19
  • Підтверджені випадки у світі: 68 966 841. Кількість смертей: 1 570 696. Усього одужало: 44 442 074.
  • У США в середу кількість померлих від COVID-19 за добу вперше перевищила 3000
  • У Великій Британії регуляторний орган з охорони здоров’я випустив попередження про алергію на вакцину компаній Pfizer і BioNTech після того, як у двох пацієнтів виникли побічні реакції
  • У Японії в середу зафіксовано найбільший добовий приріст випадків COVID-19
  • Міністр охорони здоров’я Південної Африки на тлі різкого збільшення кількості інфікованих заявив, що в країні почалася друга хвиля епідемії