Прикордонники не пропустили в Україну росіянина, який незаконно відвідував Крим

28 Грудня 2020, 11:35

В аеропорту «Херсон» прикордонники Херсонського загону виявили росіянина, який незаконно відвідував Крим. Прикордонники іноземця не пропустили та заборонили йому на три роки відвідувати територію України.
Напередодні на прикордонний контроль авіарейсом Стамбул-Херсон прибув громадянин Російської Федерації. Під час перевірки документів військовослужбовці встановили, що росіянин в серпні 2019 року незаконно відвідував анексований Крим.
За порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї, прикордонники іноземця не пропустили та заборонили йому на три роки відвідувати територію України.

За даними ДПСУ, протягом 2020 року військовослужбовці загону за різних причин відмовили у пропуску 50 особам.
Нещодавно прикордонники Херсонського загону в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінмежі з ТОТ АР Крим виявили наркотики у громадянина України, який направлявся з її материкової частини до ТОТ АР Крим.

Нагадаємо:

  • порушення порядку в’їзду на територію анексованого Криму через закриті пункти пропуску, передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність. Кримінальна відповідальність передбачена ст.332-1 КК України, адміністративна – ст.204-1 і ст.204-2 КУпАП.