На Херсонщині з’являться «Поліцейські офіцери громади»

16 Грудня 2020, 12:59

Даний проект вже успішно запроваджено в 12 областях. Він передбачає відкриття на територіях ОТГ поліцейських станцій або центрів безпеки, де буде працювати поліцейський офіцер громади. 

Про це повідомляють в Нацполіції.

Головним завданням поліцейського буде орієнтування на потреби місцевого населення. Офіцер підтримуватиме постійний контакт з місцевими мешканцями та щоденно забезпечуватиме порядок на своїй території, своєчасно реагуватиме на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

“«Поліцейський офіцер громади», це новий формат роботи дільничних офіцерів поліції. Найголовнішим аспектом цього проекту є те, що поліцейський громади має проживати в тій громаді, в якій працює.

Поліцейський зможе надавати будь-які консультаційні послуги громадянам та виконуватиме всі функції дільничного, інспектора дозвільної системи, ювенального поліцейського та контролюватиме безпеку дорожнього руху”, – зазначив т.в.о. начальника відділу дільничних офіцерів поліції обласного главку поліції Андрій Хурса.

У рамках проекту об’єднані територіальні громади укладуть Меморандум про співпрацю з поліцією. В свою чергу поліцейські, які нестимуть службу на їх територіях, пройдуть відповідне навчання у рамках міжнародної програми.