На Арабатській Стрілці проведуть “брудні ігри”

27 Грудня 2020, 17:20

Наступного року на Арабатській Стрілці Херсонщини планують провести фестиваль “Брудні ігри”. Фестиваль буде аналогом корейського та передбачатиме ігри, конкурси, багатоборство саме в лікувальній грязі озера Сиваш.

Такі плани озвучив голова Асоціації гостинності Генічеського району Сергій Шентябін під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ.

Попередньо планується провести фестиваль у червні на солоних озерах в селі Щасливцеве.

Крім того, голова Асоціації також анонсував проведення ще декількох фестивалів.

Так, на травневі свята плануюють провести гастрофестиваль «Fish-fashion fest».

На початок червня запланована Азовська регата: змагання на саморобних плавзасобах між новим і старими мостами. Також заплановане проведення вже другого щорічного фестивалю вина і сиру.

За його словами, зараз розглядається можливість, щоб новою локацією фестивалю джазової музики Jazz Koktebel, який щорічно проходив у Криму, а потім переїхав на материкову частину України, цього року сталатакож Арабатська Стрілка.

Як повідомлялось, під час проведення навчання та зустрічей в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» протягом цього року допомагав громадам Генічеського району розвивати туристичні продукти, утворити туристичні активи. В планах на наступний рік є конкретні ініціативи з фінансової підтримки певних нових продуктів у Генічеському районі Херсонщини.

Цього року на Арабатській Стрілці провели перший фестиваль-ярмарок «Вина та сиру».

Нагадаємо, фестиваль морської грязі Boryeong Mud Festival проводиться щорічно в липні на південно-корейському курорті Порьон.