Херсонський завод «Паллада» закінчив будівництво плавучого причалу для ВМС України

14 Грудня 2020, 12:36

Завод “Паллада” виконав перше за роки Незалежності замовлення  для української армії. Плавучий причал, що створювався “Палладою” для ВМФ України, відбув на місце постійного базування до порту Південний. 

Про це повідомляють в Міністерстві оборони України.

“Плавучий причал для катерів ВМС України прямує до порту «Південний»! Міноборони замовило – завод «Паллада» побудував.
Сума контракту від Міноборони – 23,5 млн грн. Довжина причалу з надміцного бетону – 57 метрів. Замовлення Міноборони для заводу «Паллада – перше за роки Незалежності. Посилюємо спроможності Військово-Морських Сил України у Чорному морі”, – йдеться в повідомленні.
 Підписання державного контракту між Міністерством оборони України та Херсонським державним заводом «Палада» на суму 23,5 мільйона гривень відбулось у жовтні. 
Протягом багатьох років ХДЗ “Палада” не отримував держзамовлень.
Портал Прозоро підтверджує підписання контракту на суму понад 23 мільйона гривень.
Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи на заводі “Палада” з робочим візитом у серпні цього року, використав цю  службову поїздку в для реклами своєї політичної партії «Слуга Народу». 
Після презентації програми розвитку області було представлено кандидатів від партії “Слуга народу” на місцевих виборах. До того ж активно використовувалась символіка політичної сили та музика з однойменного комедійного серіалу.