Дві ветлікарні в Ніжньосірогізській громаді виставили на торги

26 Грудня 2020, 22:14

Будівлі ветлікарень у Верхніх Сірогозах та Новопетрівці Нижньосірогозької територіальної громади Херсонської області потрапили до переліку об’єктів малої приватизації в Херсонській області.

За даними, опублікованими в системі ProZorro.Продажі, обидва аукціони з продажу обох ветлікарень призначено на 14 січня.

Як повідомляли в Херсонській обласній держадміністрації, протягом січня – листопада цього року від приватизації об’єктів на Херсонщині держбюджет отримав 9 млн грн, для порівняння у 2019 році від продажу 22 об’єктів бюджет поповнився на 2,14 млн грн.

На Херсонщині визначено 30 об’єктів, які підлягають приватизації, з них 14 – приватизовано цьогоріч.

Регіональне відділення Фонду держмайна Херсонської області впродовж 2018 – 2020 років перевірило 5932 об’єкти державної власності. У ході перевірки встановлено, що 377 об’єктів не використовуються.
В ХОДА сподіваються, що приватизація не тільки допоможе наповнити бюджети, а й зменшити витрати на утримання збиткових об’єктів, які надалі можуть використовуватися для ведення успішного бізнесу. Про приватизацію
Приватизація – платне відчуження майна, що перебуває у державній власності, на користь фізичних або юридичних осіб.

Всі об’єкти приватизації діляться на об’єкти малої та великої приватизації. До об’єктів малої приватизації належать не тільки державні підприємства та пакети акцій, але і об’єкти незавершеного будівництва та соціально-культурного призначення, окреме рухоме та нерухоме майно, вартість яких не вище 250 млн грн. Такі об’єкти продаються виключно через аукціони ProZorro.Продажі, що побудовані на принципах повної прозорості – весь процес продажу відбувається публічно і відкрито для повного уникнення корупції. Для підприємців це гарна можливість купити щось цікаве для розвитку свого бізнесу та своєї громади.

Якщо вартість вища 250 млн грн. – це об’єкти великої приватизації, продаж яких здійснюється із залученням радників, що готують об’єкт на приватизацію та шукають потенційних інвесторів для проведення аукціону. Зазвичай радниками стають великі консалтингові, аудиторські та інвестиційні компанії.