Дільничі поліцейські на Херсонщині за рік розкрили 2650 злочинів

12 Грудня 2020, 12:23

Дільничні поліцейські Херсонщини упродовж цього року розкрили 2650 злочинів, склали понад 20 тисяч адміністративних протоколів, винесли понад 1640 термінових заборонних приписів домашнім кривдникам, розшукали 180 чоловік, які перебували у розшуку за вчинення різних злочинів та правопорушень, а також неплатників аліментів. 

Про це повідомляють в Нацполіції . 

–  Однією з найважливіших умов ефективної діяльності поліції по забезпеченню правопорядку та профілактики правопорушень є тісна співпраця і підтримка місцевого населення. Тож такі публічні звітування дуже корисні, адже дільничні поліцейські доводять до відома громадян інформацію про стан правопорядку на адміністративних дільницях та спільно обговорюють проблемні питання і шляхи їх вирішення. Також поліцейські  отримують від громадян об’єктивну оцінку своєї роботи, – зазначив заступник начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонської області Ярослав Шанько.

Як зазначалось раніше, на сьогоднішній день на території області в рамках  програми “Безпечне місто” було  встановлено 73 відеокамери відеоспостереження: 63 камери працюють в м. Херсоні, 7 в м. Каховка, 2 в Скадовську та 1 камера в Білозерці. Працівники поліції мають можливість в режимі реального часу в автоматичному режимі здійснювати реєстрацію події та невідкладно направляти найближчий наряд поліції.

За інформацією системи “Прозоро”, камери спостереження місцевому бюджету коштуватимуть мінімум 235 тисяч гривень.