Журналістів на Херсонщині захищатиме новий відділ поліції

20 Листопада 2020, 15:41

В поліції створили новий підрозділ для забезпечення громадської безпеки та порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави. Одним із головних напрямків підрозділу стане профілактика злочинів проти безпеки та незалежної діяльності журналістів.

Про це повідомили в Херсонському главку Нацполіції.

З метою комунікації та налагодження взаємодії із працівниками ЗМІ Національною поліцією відкрита гаряча лінія для повідомлень про правопорушення стосовно журналістів. Для цього потрібно надіслати лист на електронну адресу dzisd_media@police.gov.ua Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Повідомлення, які будуть надходити на інформаційну платформу, потраплять до департаменту, який оперативно супроводжує кримінальні провадження за правопорушеннями, скоєними проти журналістів. Ця «гаряча лінія» дозволяє працівникам ЗМІ привертати додаткову увагу до заяв про перешкоджання, з якими журналісти звертаються до відділів поліції на місцях.

Представники Головного управління Нацполіції Херсонщини також провели зустріч з керівництвом НСЖУ. Присутні обговорили спільну взаємодію в разі перешкоджання журналістській діяльності членів Національної спілки журналістів.

За даними НСЖУ, за 2019-2020 роки в області скоєно 8 фактів перешкоджання професійній діяльності журналістів із застосуванням фізичної сили.

У Нацспілці журналістів повідомили, що цими днями у різних регіонах країни проводяться зустрічі та круглі столи, на яких обговорюють питання щодо безпеки професійної діяльності журналістів  та координації зусиль для боротьби із безкарністю за злочини проти працівників ЗМІ. У зустрічах беруть участь представники регіональних управлінь Національної поліції України та активісти обласних організацій Національної спілки журналістів України.

Керівництво нового Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України доручило провести такі координаційні зустрічі співробітникам новостворених відділів захисту інтересів суспільства і держави обласних поліцейських управлінь.