За порушення карантинних вимог прикордонникам пропонували 1000 гривень

17 Листопада 2020, 13:59

Громадянка України пропонувала прикордонникам хабар, аби виїхати з Криму на Херсонщину без встановлення мобільного додатку «Вдома». 

Згідно повідомлення, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибула громадянка України, яка направлялася з окупованого півострова на материкову частину України. Під час проходження паспортного контролю громадянка запропонувала прикордоннику кошти в розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск без встановлення мобільного додатку «Вдома».
 Прикордонник від неправомірної винагороди відмовився. Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянку правоохоронцям.
Як повідомлялося, у жовтні мешканець Криму, який за інформацією прикордонників, порушив умови карантину, пропонував хабар у розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск через адміністративний кордон та не притягнення до адмінвідповідальності.
Також у жовтні громадянин України намагався потрапити з тимчасовово окупованої території АР Крим у Херсонську область без встановлення мобільного додатку «Дій вдома» та пропонував прикордонникам 400 гривень.
За рішення Кабінету міністрів, після відновлення роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію.
Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка, особа підлягає обсервації.