Музиківська громада отримала у власність майже 47 га землі

28 Листопада 2020, 10:28

Фото Євген Алхімов

Музиківська об’єднана територіальна громада у власність отримала майже 47 га землі.

Про це повідомили в Музиківський сільраді.

“Для нас це – шанс розпоряджатися землями на власний розсуд: віддавати під найвигіднішу орендну ставку в оренду, роздавати громадянам, отримувати земельний податок, наповнювати бюджет”, – розповіла Суспільному начальниця відділу земельних відносин Музиківської ОТГ Альона Мельниченко.

Вже отримали близько 1200 га землі. Ці земельні ділянки були передані у власність для ведення особистого селянського господарства військовим АТО, також працівникам соціальної галузі, частина значна була вже в оренді.

Зараз ми тільки готуємо додаткові угоди і перереєстровуємо орендодавців на Музиківську ОТГ і продовжуємо отримувати орендну плату, також переглядаємо ставки орендної плати для того, щоб збільшилися надходження до бюджету”, – сказ вона.

Як повідомлялося, на Херсонщині стартував процес передачі сільськогосподарських земель державної власності територіальним громадам. Держгеокадастр передав у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів першим 10 громадам.

З переліком земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які передані у комунальну власність, можна ознайомитися у розділі сайту Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області «Передача земель громадам».

25 листопада землю отримали: Бериславський район, Новорайська ТГ;  Білозерський район, Музиківська сільська ТГ; Білозерський район, Станіславська сільська ТГ; Голопристанський район, Чулаківська ТГ; Горностаївський район, Костянтинівська сільська ТГ; Каланчацький район, Мирненська селищна ТГ; Каховський район, Любимівська ОТГ; Нова Каховка, Таврійська міська ОТГ; Олешківський район, Ювілейна ТГ; Чаплинський район, Чаплинська сільська ТГ.