До Херсонської обласної ради пройшли генічани

28 Листопада 2020, 20:02

Майже місяць минув з часу виборів до оприлюднення результатів голосування за кандидатів у депутати Херсонської обласної ради. Серед обраних депутатів виявилися і генічани.

Згідно даних ЦВК, від Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” до облради пройшов директор ТОВ “Дніпро” Олександр Кістечок, а також мер Генічеська Олександр Тулупов – від “Опозиційної платформи – за життя”. До Херсонської райради, серед іншого, пройшов і нинішній депутат Херсонської облради від блоку Петра Порошенка і колишній депутат від Партії регіонів Альберт Черепаха, який має бізнес і землю в Генічеському районі.

Список депутатів може дещо змінитися, адже деякі кандидати балотувалися одразу на різні посади та могли отримати інші предстаницькі мандати, як наприклад, Олександра Тулупова було обрано також Генічеським міським і депутатом міськради, Альберта Черепаху – депутатом Генічеської міськради, Олександра Кістечка – депутатом Генічеської райради.

Як повідомлялося, 25 жовтня в Україні проходило голосування з місцевих виборів.

12 листопада Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження усього складу Херсонської обласної територіальної виборчої комісії через грубе порушення – невиконання рішення суду.

До Генічеської районної ради пройшли 7 партій. Найбільше голосів, як і до Генічеської міської ради, набрала політична партія “Опозиційна Платформа – За життя”.

За результатами голосування “Опозиційна Платформа – За життя” набрала 28,932% голосів виборців, “Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” – 18,322%, “Слуга народу” – 12,647%, “Наш край” – 10,445%, “Батьківщина”- 9,497%, “За Майбутнє” – 6,336%.

До Генічеської міської ради також пройшли 7 політичних партій. Найбільше місць отримала політична партія “Опозиційна платформа – за життя”.

За результатами виборів подолали прохідний бар’єр політичні партії “Партія Ігоря Колихаєва “НАМ ТУТ ЖИТИ!”, “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”, “СЛУГА НАРОДУ”, “НАШ КРАЙ”, Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, “Ліва опозиція”,  “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”.

Найбільше голосів виборців отримала партія ОПЗЖ – 3445 голосів, або 27,36%

Головою Генічеської міської громади став також висуванець від партії ОПЗЖ, діючий мер Генічеська Олександр Тулупов.