Жителька Генічеського району вирощувала на присадибній ділянці коноплі елітних сортів

17 Жовтня 2020, 23:38

Поліцейські викрили 33-річну жительку Генічеського району, яка вирощувала на присадибній ділянці коноплі елітних сортів. 

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Херсонської області.

Співробітники управління внутрішньої безпеки обласного главку поліції спільно зі слідчими Нижньосірогозького відділення поліції під час санкціонованого обшуку в домоволодінні підозрюваної поліцейські виявили готову до вживання марихуану і посів конопель.

За інформацією правоохоронців, підозрювана розповіла, що насіння замовляла через мережу інтернет та вирощувала коноплі у себе в теплиці для власного споживання. Жінка ретельно доглядала за наркорослинами, поливала та удобрювала коноплі. Деякі з них були більше двох метрів. Під час обшуку поліцейські вилучили 8 кущів конопель елітних сортів та пів кілограми марихуани. Вилучене направлено на  дослідження.

За цим фактом відкриті кримінальні провадження за ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, на початку жовтня працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з працівниками Новотроїцького відділення поліції при силовій підтримці роти поліції особливого призначення викрили п’ять жителів Генічеського і Новотроїцького районів, які займалися збутом марихуани на території області в особливо великих розмірах. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить понад мільйон гривень.