За рік херсонські прикордонники не пропустили в Україну майже півтисячі осіб

29 Жовтня 2020, 18:40

З початку поточного року прикордонники Херсонського загону відмовили у пропуску 195 громадянам України та 278 іноземцям.

Про це повідомили ДПСУ.

За інформацією прикордонників, співробітники Херсонського загону здійснюють пропускні операції в двох пунктах пропуску для авіаційного сполучення, шістнадцяти пунктах пропуску для морського сполучення та в трьох контрольних пунктах в’їзду- виїзду на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Трапляються випадки, коли прикордонники змушені відмовляти громадянам у пропуску. Найчастіше, приводом для відмови у пропуску громадян України є відсутність належно оформлених документів для виїзду за кордон, або наявність заборони на виїзд з України від правоохоронних органів. Іноземцям прикордонники відмовляли у пропуску, здебільше, через порушення міграційного законодавства, а також у випадках, коли іноземні громадяни використовують підроблені, або недійсні паспортні документи.

Як повідомлялося, у жовтні мешканець Криму, який за інформацією прикордонників, порушив умови карантину, пропонував хабар у розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск через адміністративний кордон та не притягнення до адмінвідповідальності. Прикордонники від неправомірної винагороди відмовились.

За рішення Кабінету міністрів, після відновлення роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію.
Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка, особа підлягає обсервації.