В МЗС відреагували на незаконний призов до збройних сил РФ в Криму

03 Жовтня 2020, 10:46

Фото: Артем Житєньов.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із призовом Російською Федерацією на військову службу громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим і м. Севастополь.

Про це повідомляють у МЗС.

Згідно з міжнародним гуманітарним правом, зокрема Конвенцією про захист цивільного населення під час війни, державі-окупанту забороняється примушувати осіб служити в її збройних або допоміжних силах, а також чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії.

Російська Федерація порушує норми міжнародного права, здійснюючи призов захищеного населення до збройних сил РФ, переслідуючи у кримінальному порядку осіб, що відмовляються від такої служби, а також проводячи масові військово-пропагандистські заходи із залученням населення всіх вікових категорій, включно з неповнолітніми, в умовах стрімкого поширення коронавірусного захворювання COVID-19.

Від початку окупації РФ провела вже 11 кампаній, під час яких близько 25 тис. осіб були незаконно призвані у збройні сили РФ.

Як повідомляє “Крымская газета” 1 вересня на піостров було призначено нового військового комісара. Ним став Юрій Лимар, який в інтерв’ю цьому виданню розповів подробиці осіннього призову в умовах пандемії.

Юрій Лимар

“У збройних силах заклик організований таким чином, що ми не допускаємо випадків поширення коронавірусної інфекції. Вжиті всі заходи профілактики. Збройні сили Росії передові в цьому плані, з нас вже західні країни беруть приклад, як протидіяти інфекції. Нагадаю, вперше навесні ми тестували призовників з використанням засобів індивідуального захисту. До цього ніколи ніхто такого не проводив”, – зазначив Лимар.

Також новий військовий комісар Криму зазначив, що “сьогодні, коли навколо нас у світі стільки негативу, аж до загрози розчинення нашої ідентичності, ми, вважаю, повинні як ніколи підтримувати свої традиції, пишатися своєю історією, прищеплювати патріотизм і сімейні цінності. Керівництво республіки приділяє цьому дуже багато уваги і сил”.