У Херсоні встановили меморіальну дошку Денису Лошкарьову

14 Жовтня 2020, 11:33

Загиблому бійцю батальйону “Донбас”, Нацгвардійцю Денису Лошкарьову у Херсоні відкрито пам’ятну дошку.

Про це повідомляють в херсонській Самообороні. 

Від початку Революції Гідності, зібравши небайдуших патріотів, Денис Лошкарьов організував та став  лідером добровільної народної дружини “Херсонська Самооборона”.
Члени його організації слідкували за порядком у місті, допомагали правоохоронцям та завжди були готові дати відсіч тому, хто посягне на державний устрій та цілісність наших кордонів.
В лютому 2015 року, він вирішив вступити до лав Національної гвардії України, обравши службу в батальйоні “Донбас”. Так, Денис Лошкарьов став командиром взводу снайперів та зі своїм підрозділом пройшов бої за Широкине.
Також, із групою снайперів-розвідників Денис виконував завдання у складі ССО по всій лінії фронту. 15 грудня 2018 року він загинув від снайперської кулі поблизу села Гнутове Донецької області.
Указом Президента України «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов’язку», Денис Лошкарьов нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).
14 жовтня 2019 року ім’ям Дениса Лошкарьова було названо один зі скверів Херсона. – Для нас важливо те, – розповіла “ІРС-Херсон” голова Херсонського осередку “Самооборони” Інна Усачова, – що окрім зеленої зони тут буде ще й спортивний майданчик для дітей, адже саме задля їх майбутнього Денис поклав своє життя. Те, що скверу було присвоєно його ім’я для херсонців є дуже символічно, адже сам Денис мешкав неподалік та його власні діти відтепер зможуть відпочивати в сквері названому на честь їх батька — Героя.