Продовження карантину і нові обмеження: що чекає на жителів Херсонщини

13 Жовтня 2020, 23:24

Кабінет міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до кінця 2020 року та посилив протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину. Нові обмеження торкнуться і “зеленого” рівня епіднебезпеки, до якого відносять більшість районів Херсонської області.
Згідно роз’яснень МОЗ України, вводиться обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме на всіх рівнях епіднебезпеки.
Вводиться також обмеження щодо проведення масових заходів.

Вводяться обмеження щодо масових заходів: для “зеленого” рівня максимальна кількість осіб – не більше 50, для “жовтого” рівня – 30, для “помаранчевого” – 20 осіб.
Також вводиться заборона щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення буде прийматися в окремому порядку.
Посилення контролю з дотримання самоізоляції відбуватиметься із залученням Національної поліції. Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у сфері обслуговування (робота ринків, ресторанів, інших громадських місць) – за Держспоживслужбою. Контроль за правилами перевезення та виділенням додаткового транспорту – за органами місцевого самоврядування. Крім цього, органи місцевого самоврядування також будуть присутні на всіх рівнях контролю.
Додатково усім школам рекомендовано проведення канікул з 15 по 30 жовтня, з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання вже зараз. Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу, а в тих випадках, де є можливість, – забезпечити дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

Крім того, були внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину. А саме: вдвічі було збільшено цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тисяч населення за 7 днів. Зараз цей показник збільшено у два рази – до 48 на 100 тисяч населення.
За минулу добу на Херсонщині зафіксовано 88 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 12 медичних працівників та п’ятеро дітей.
13 жовтня в Україні 270 587 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 122 летальних, 116 562 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5 133 нових випадки.
Нагадаємо:
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.