На Херсонщині планують знімати кіно. Місцем зйомки обрали Олешківські піски

04 Жовтня 2020, 13:16

Про це  під час конференції регіональних кінокомісій всієї України, яка проходила в дистанційному режимі, повідомила генеральна директорка кінокомпанії «STAR MEDIA» Ольга Пантелеймонова. Попередньо відоме й місце зйомки – Олешківські піски, повідомляють в ХОДА. 

«Нам дуже потрібно, щоб всі регіони розвивалися як площадки для зйомок кіно, адже кіноіндустрія від цього тільки виграє. Тим паче, що на Херсонщині дійсно є місця, які заслуговують на увагу кіновиробників», – наголосила Пантелеймонова.
Олешківська пустеля була однією з тих локацій, які оглядалися продюceрами і рeжиceрами  національних кінокомпаній під час візиту на Херсонщину у серпні цього року. Саме тоді попередньо визначалися з локаціями, які можна використовувати як знімальні майданчики. Сьогодні ж, аби закріпити досягнуті домовленості, очільник Херсонщини Юрій Гусєв та Ольга Пантелеймонова підписали меморандум про співпрацю.
«Цей документ – це конкретні плани, які найближчим часом будуть реалізовані в нашому регіоні. Для нас це можливість не лише привернути увагу до неймовірних красот нашої області, але й залучити інвестиції, створити додаткові робочі місця», – наголосив Юрій Гусєв.
Як зазначила голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук, яка брала участь у конференції за допомогою засобів онлайн-зв’язку, кінокомісії в регіонах допоможуть привернути більше уваги кіновиробників саме до своїх областей.
«Херсонщина обрала дуже активну позицію у прагненні відкрити свій регіон як майданчик для зйомок кінострічок. Ініціатива створення кінокомісій в областях отримала підтримку в Офісі Президента. Я сподіваюсь, що це допоможе розвивати кіно на місцевому рівні», – наголосила Марина Кудерчук.