Більше десятка міст та районів Херсонщини переходять до “помаранчевої” та “жовтої зон” епіднебезпеки

15 Жовтня 2020, 22:30

Рішенням Державної комісії ТЕБ та НС встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у місті Херсон та у Високопільському, Нововоронцовському районах.
«Жовтий» рівень встановлено у містах Гола Пристань, Нова Каховка та у Білозерському, Великолепетиському, Великоолександрівському, Іванівському, Каланчацькому, Новотроїцькому, Олешківському, Чаплинському районах.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 19 жовтня.
Раніше Міністерство охорони здоров’я поділило всі регіони України на чотири зони: зелену, жовту, оранжеву та червону. У кожній зоні діють інші карантинні обмеження.
Згідно ухваленого 15 жовтня рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, з 19 жовтня «червоний» рівень епіднебезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях у 15 областях, тоді як наразі він діє у двох містах.
Зокрема, до «червоного» рівня епідемічної небезпеки потрапили 9 обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль.
За ініціативою МОЗ були прийняті рішення щодо посилення карантинних обмежень. Під забороною є будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для територій “зеленого” рівня епіднебезпеки, понад 30 осіб — для “жовтого” рівня та не більше 20 осіб — для “помаранчевого”.
Також додатково введені обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, інших закладів. За новими правилами, вони можуть працювати до 22 години.
У МОЗ розробили інфографіку про зміни карантинних обмежень:
Станом на 15 жовтня в Україні 281 239 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 302 летальних, 119 650 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 5 062 нових випадки.
Нагадаємо: