Зниклого на Херсонщині хлопчика поліцейські знайшли в Миколаєві

23 Вересня 2020, 12:38

Зниклого на Херсонщині хлопчика поліцейські за добу розшукали в Миколаєві.

Про це повідомили у Главку Нацполіції Херсонської області.
«Зникнення дитини – це надзвичайна подія, тому пошуки були масштабні та охопили два міста – Херсон і Миколаїв, були залучені до сотні працівників поліції двох областей. Понад 100 тисяч користувачів соцмереж подивилися орієнтування з нашої офіційної сторінки та понад три тисячі громадян поділилися цією інформацією на власних сторінках, допомагаючи нам у пошуках Саме небайдужий чоловік і допоміг нам знайти дитину», – розповів заступник начальника ГУНП Херсонської області Микола Цап.
Згідно інформації правоохоронців, напередодні юний мешканець Херсона поїхав кататися на велосипеді і додому не повернувся. Ніяких записок не залишав, його друзі теж нічого не знали. Раніше дитина з дому не тікала і проблем з поведінкою не було.
Поліціянти реагували на всі повідомлення від громадян, які бачили схожого за описом хлопчика та перевіряли всю інформацію. Одночасно з цим поліцейські встановили водія таксі, який розповів, що відвіз хлопчика у місто Миколаїв. Зі слів водія, малолітній пояснив, що їде до бабусі і назвав точну адресу. Тому ніяких підозр у чоловіка не виникло. Коло пошуків звузилося і у Миколаїв відрядили спеціально створену групу з числа працівників відділу ювенальної превенції обласного главку поліції та співробітників Корабельного відділення поліції. Разом з поліцейськими туди вирушив і батько дитини. Херсонським поліцейським допомагали їх миколаївські колеги.
Вранці 23 вересня в поліцію зателефонував житель Миколаєва. Чоловік розповів, що вигулював собаку і звернув увагу на хлопчика, який у дворі катався на велосипеді. Повернувшись додому, чоловік відкрив соцмережі і побачив орієнтування про розшук дитини. На фото він упізнав хлопця на велосипеді. За лічені хвилини за вказаною адресою прибули всі учасники пошукової групи та батько хлопчика. З неповнолітнім було все добре, він здоровий та неушкоджений.
За даними правоохоронців, сам хлопець пояснив, що образився на батьків, які насварили його через відеоігри, тому і пішов з дому. Нині дитина вже з батьками.
Як повідомлялося, за минулий тиждень в складі спільних рейдових груп з представниками держпродспоживслужби поліцейські Херсонщини склали 95 протоків за порушення карантинних вимог, з них 25 в обласному центрі.
З початку виборчих перегонів херсонські правоохоронці отримали 29 повідомлень щодо порушень виборчого процесу, відкрито три кримінальні провадження.