Відновлено прийом заяв для отримання кредитів на житло для ВПО

12 Вересня 2020, 13:31

З 10 вересня 2020 року відновлено прийом заяв на отримання пільгового кредиту з відсотковою ставкою 3% річних  для внутрішньо переміщених осіб, учасників проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасників проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла.

Про це повідомляють в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на ці цілі до кінця 2020 року передбачено 14,6 мільйонів гривень.

З них половина коштів піде для пільгового кредитування ВПО, інша половина – учасників АТО/ООС. Кредит надається строком до 20 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.Кредит з відсотковою ставкою 3% річних  надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Розпорядником державних  коштів, виділених на надання пільгового кредиту є Міністерство розвитку громад та територій України та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитла).

У зв’язку з цим, звертаємо увагу зацікавлених осіб в отриманні пільгового кредиту, що на офіційних веб-сайтах кожного регіонального Держмолодьжитла  (більш детальна інформація – натисніть тут)

ВПО, учасники АТО/ООС мають можливість:

– отримати необхідну інформацію щодо того, чи мають вони право на отримання кредиту;

– визначити орієнтовний розмір кредиту та умови його отримання;

– ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати до регіонального управління для отримання кредиту;

– зареєструватись як кандидат для отримання кредиту.

Таким чином, забезпечено можливість кожного кандидата самостійно, без особистого відвідування фахівця, зареєструвати заявку на отримання пільгового кредиту через інтернет-сайти регіональних управлінь Держмолодьжитла і самостійно стежити за просуванням черги за цим посиланням. Це один з чинників до усунення можливості впливу будь-якої людини на формування і просування черги кандидатів.

За підсумками 2019 року, в рамках виділених коштів, пільгові кредити надано 198 сім’ям, з них 98 сімей ВПО, 100 сімей учасників проведення АТО/ООС.

Зі статистикою надання кредитів у 2019 р. можна ознайомитися на цій сторінці сайту Держмолодьжитло