У Генічеському районі три нових випадки COVID-19

24 Вересня 2020, 00:24

У Херсонській області виявили 37 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, з яких 6 у дітей та у двох медпрацівників. Три випадки зафіксовано в Генічеському районі.
За даними облдержадміністрації, захворіли 27 осіб – жителі м. Херсон; дві особи – жителі Каховського району; три особи – жителі Генічеського району; три особи – жителі Білозерського району; один житель Олешківського району; один житель Бериславського району.
Стан хворих задовільний, 35 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовані дві особи.
За останню добу проведено 548 ПЛР-досліджень та 1252 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу.
Також зафіксовано 21 нове одужання.
Наразі в області 905 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 504 людини побороли недуг; 380 інфікованих COVID-19; 21 людина померла.
Як раніше повідомлялося, з початку введення карантину працівниками поліції було складено 63 адмінпротоколи про порушення правил і вимог карантину людей у Генічеському районі.

Нагадаємо:

  • Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня.
  •  Згідно з рішеннями Кабміну, в залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • У регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки, куди відноситься і Херсонська область, заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.