На Херсонщині зафіксували «аномальну зміну виборчих адрес» (відео)

24 Вересня 2020, 14:47

світлина: auc.org.ua

У громадянській мережі ОПОРА звернули увагу на аномальну активність зміни виборчих адрес в одній з ОТГ Херсонської області.

Про ситуацію розповів координатор громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області Євген Гладкий під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ «Вибори-2020: спостереження на Херсонщині».

«Якщо порівнювати, наприклад, у місті Херсоні змінили виборчу адресу 127 громадян, а в Бехтерській громаді – 204. І вони змінили адресу з різних куточків України. Це досить підозріла ситуація. На це звернув увагу вперше народний депутат України Олексій Ковальов, він написав звернення до Національної поліції, до СБУ. І зараз компетентні органи займаються цією справою. Як вказує народний депутат, ці люди змінили виборчу адресу на декілька адрес, які є одні і і ж самі. Тут це досить підозріло, поки що не берусь робити якісь висновки, але це точно є підозрілим: такий великий сплеск на рівні області. Будемо слідкувати за цим питанням, що казатимуть відповідні органи, як цим займаються. Існує відповідальність за неправильно надані дані до державного реєстру виборців, – наголосив Євген Гладкий.