Буревій на Херсонщині пошкодив будинки і повалив дерева, одна людина постраждала

27 Вересня 2020, 22:34

У неділю, 27 вересня внаслідок погіршення погодних умов, сильний дощ та поривчастий вітер, в селищі Велика Олександрівка пошкоджено дахи 32-ох житлових будинків та школа. Також, через чисельні падіння дерев виникли пориви електро та газової мережі.

Населений пункт частково було відключено від газо- та електропостачання. На ліквідації наслідків негоди задіяні п’ять одиниць техніки та 15 чоловік особового складу.
У Херсонській облдержадміністрації проінформували, що станом на 20:00 27 вересня частково відновлено енерго- та газопостачання.
Зафіксовано одну постраждалу особу, стан середньої тяжкості.

фото поліції Херсонської області

За інформацією Главку Нацполіції Херсонщини, на допомогу місцевим поліцейським виїхали колеги з сусідніх районів.

Працівники поліції допомагають жителям долати наслідки негоди. Разом вони прибирають повалені дерева, розчищають подвір’я та всіляко допомагають потерпілим від негоди.
Також поліцейські забезпечують публічний порядок, надають постраждалим консультаційну допомогу та запобігають розкраданню дротів мережі електропостачання, що були пошкоджені від буревію.
Поліцейські працюватимуть на місці, поки не подолають наслідки негоди.

фото поліції Херсонської області

У Херсонській облдержадміністрації підраховують збитки внаслідок буревію у Великоолександрівському районі.
Наразі зафіксовано збитки: розкрито дах школи (3760 кв. м); розбито металопластикові вікна (7 вікон та склоблоки в спортивній залі, металопластиковий вхідних тамбур); повалено дерева на території обох корпусів школи.
До аварійної служби «Херсонгаз» надійшло 40 дзвінків щодо перебиття газових труб. На даний час працівниками «Херсонгаз» проводиться відповідна робота. Відключено 710 абонентів. Бригадами Головного управління ДСНС України у Херсонській області здійснюються роботи щодо розчистки дерев (орієнтовно 47 шт.).

фото ГУ ДСНС України у Херсонській області

Спільно з працівниками селищної ради та депутатським корпусом проводиться обстеження постраждалих домогосподарств, проводиться подворовий обхід, збирається інформація про збитки. Попередньо зафіксовано пошкодження 38 будинків. Робота продовжується.
Працюють три бригади ДП «Великоолександрівське ЛМГ» (задіяно 15 осіб, чоири бензопили, один трактор та один автомобіль). Також працюють бригади Великоолександрівського КП «Комсервіс» по розчистці доріг.
Здійснються аварійний ремонт водопостачання. Працюють три бригади по чотири особи по відновленню енергозабезпечення.