На борту розбитого військового літака АН-26 був херсонець

27 Вересня 2020, 10:19

Cepeд 26-ти зaгиблиx в aвiaкaтacтpoфi у Харківській області був уpoджeнeць Xepcoнщини.

Інформацію підвердиди в Херсонській ОДА.

“На жаль, наразі уже відомо, що серед загиблих є і наш земляк – 19-річний курсант льотного факультету Олександр Клевець. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією МВС, підрозділи ДСНС України завершили роботи на місці падіння АН-26 на Харківщині. Від ДСНС залучалося 70 чол. о/с та 10 одиниць техніки. Проводяться слідчі дії.

фото: Фейсбук-сторінка МВС України

25 вересня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу м. Чугуїв на відстані близько двох км до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ЗС України, з подальшим загоранням. О 21:53 пожежу літака ліквідовано.
Всього на борту перебувало 27 осіб (7 членів екіпажу та 20 курсантів). Внаслідок катастрофи 25 вересня загинуло 25 осіб, одна особа 26 вересня померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні).
Протягом 26 вересня підрозділами ДСНС проводились роботи з пошуку тіл загиблих, розрізанню елементів фюзеляжу та надання психологічної допомоги родичам загиблих.
Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 під час здійснення планових навчальних польотів на автошляху Київ-Харків-Довжанський впав та загорівся військовий літак АН-26, який здійснював посадку на аеродром військової частини в м. Чугуєві Харківської області.

Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування у зв’язку з падінням літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

З метою встановлення причин та обставин катастрофи створено спільну комісію з числа спеціалістів Мінюсту України. Перевіряються чотири версії слідства:

– катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;
– катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем;
– неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за керування польотами;
– неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня в Україні день жалоби у зв’язку з катастрофою військового літака АН-26 у Харківській області.