Зеленський використав поїздку в Херсон для реклами своєї політичної партії

20 Серпня 2020, 19:51

Президент України Володимир Зеленський використовує службові поїздки в регіони України для реклами своєї політичної партії «Слуга Народу». Серед іншого, пан Зеленський фактично проводив приховану політичну агітацію під час поїздок до Запоріжжя та Херсона.

Про це заявляють в Комітеті виборців України. 

19 серпня під час робочої поїздки Володимира Зеленського до Запоріжжя та 20 серпня під час поїздки до Херсона на сцені, де виступав президент, були наявні матеріали із ознаками агітаційних, розміщені на користь політичної партії «Слуга Народу». В. Зеленський проводив виступ на фоні банерів із логотипом «Слуги Народу» та написом «Зе!місцеві».
Також у своїх виступах пан Зеленський постійно акцентував увагу на словосполученні «Україна – це ти», що, за повідомленням депутатів «Слуги Народу», є офіційним виборчим гаслом політичної партії на місцевих виборах 2020 року.
За оцінкою КВУ, такі дії президента та членів Кабінету міністрів є проявом використання службових повноважень в політичних цілях, мають ознаки політичної корупції та є зловживанням адмінресурсом.
“У Херсоні можна зареєструвати рекорд України за кількістю учасників виборчого політичного шоу на заводі”, – прокоментував в соцмережі Фейсбук ситуацію Голова Херсонського відділення КВУ Дементій Білий. 
Кореспонденти IPC-Херсон зафіксували використання партійної символіки під час візиту Володимира Зеленського до Херсона, однією з локацій якого стало державне підприємство “Паллада”, що входить до концерну Укроборонпром. 
Після презентації програми розвитку області було представлено кандидадів від партії “Слуга народу” на місцевих виборах. До того ж активно використовувалась символіка політичної сили та музика з однойменного комедійного серіалу.