Вікіпедія проведе конкурс фотографій культурної спадщини

05 Серпня 2020, 09:33

На фото острів Хортиця. Автор: Анатолій Волков

З 1 по 30 вересня відбудеться найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». Метою проєкту є зібрання світлин всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року вже понад 20 країн світу заявили свої бажання провести конкурс.

Про це повідомляють у ХОДА.

“В Україні конкурс пройде вже дев’ятий рік поспіль, Конкурсний список складається з понад 89 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини з усіх областей України, в тому числі Криму. За попередні роки понад 2700 учасників завантажили понад 280 тисяч світлин майже 35 тисяч об’єктів культурної спадщини – культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин у Вікіпедії. Конкурс має на меті це виправити.

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом вересня слід завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який період часу. Головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки”, – йдеться у повідомленні.

На фото курган поблизу села Республіканець Херсонської області. Автор: Анатолій Волков

Переможці конкурсу отримають цінні призи. Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуться автори, що вперше беруть участь у конкурсі. 

Десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.

Як взяти участь дивіться на сайті конкурсу: http://wlm.org.ua/participation/

Детальніше із регламентом конкурсу можна ознайомитися за лінком:  https://bitly.su/D38Ju6LO

Сторінка конкурсу у Фейсбук: https://www.facebook.com/wlmua/

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертайтеся до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua