В УКМЦ розкажуть про доступ кримчан до української освіти

31 Серпня 2020, 17:44

В Українському кризовому медіа-центрі (УКМЦ) правозахисники визначатимуть ступінь спрощення доступу до української освіти для абітурієнтів з окупованих територій.

Про це повідомляє пресслужба УКМЦ.

Пресконференція “Вступна кампанія-2020: чи стала українська освіта доступніша для молоді з окупованих територій?” присвяченА обговоренню практичної сторони змін в освітньому законодавстві України, які у 2020 році надали абітурієнтам з окупованих територій можливість вступати до будь-якого закладу вищої освіти за вступними випробуваннями в рамках квоти.

Зокрема, учасники обговорення з’ясують, наскільки вдалося спростити вступ дітей з окупованих територій, як вплинули на вступну кампанію карантинні обмеження, запроваджені задля недопущення розповсюдження COVID-19, з якими складнощами стикаються вступники з окупованих територій та які кроки можна здійснити задля покращення доступу до української освіти. 

У пресконференції візьмуть участь Денис Савченко, координатор ГО “КримСОС”, Марія Красненко, юристка Громадського холдингу “ГРУПА ВПЛИВУ”, Віолетта Артемчук, директорка ГО “Донбас-СОС”, Валерія Вершиніна, менеджерка програми “Радник з питань ВПО” БФ “Stabilization Support Services”, та Олександра Дворецька, засновниця Благодійного фонду “Восток-SOS”. Модеруватиме обговорення Альона Луньова, менеджерка з адвокації Центру прав людини “ZMINA”. 

Захід вiдбудеться 1 вересня 2020 року о 13.00 в приміщенні Українського кризового медіа-центру.

Нагадаємо: 

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв 30 липня 2020 року на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що навчальний 2020/21 рік почнеться вчасно, а Херсонська область перебуває у так званій “зеленій зоні” епідемічної ситуації.