Поліцейські Херсонщини склали більше тисячі протоколів за порушення карантину

25 Серпня 2020, 20:29

Поліцейські Херсонщини склали більше тисячі протоколів за порушення умов та правил карантину.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.
За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченко, незважаючи на постійні перевірки, громадяни продовжують порушувати вимоги уряду. Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 1090 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
“Поліція Херсонщини продовжує контролювати виконання карантинних обмежень відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №641. Щодня на запобігання поширенню COVID-19 заступають в середньому 25 рейдових груп для здійснення перевірок. Поліція закликає громадян бути законослухняними та дотримуватися обмежувальних умов адаптивного карантину”, – йдеться у повідомленні.
Правоохоронці нагадали, що пом’якшення карантину та знаходження Херсонщини в «зеленій зоні» не скасовують необхідності дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, та закликали відповідальніше ставитися до правил адаптивного карантину і дотримуватись обмежувальних заходів.
За даними МОЗ, 25 серпня (станом на 9:00) в Україні 108 415 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2318 летальних, 52 870 пацієнтів одужали.

Нагадаємо:

  • Кабмін України постановою №641 від 22 липня продовжив на всій території країни дію адаптивного карантину до 31 серпня. Згідно з документом, у залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.