Найпопулярнішою послугою у ЦНАПах на адмінмежі з АРК є отримання ІД-картки громадянина України

13 Серпня 2020, 10:34

Фото IPC-Херсон

Вже шість місяців кримчани мають змогу  отримати  адміністративні послуги в ЦНАПах на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак». ЦНАПи на адмінмежі надають більше сотні адмінпослуг. ЦНАП КПВВ «Чонгар», наприклад, надає 170 видів адміністративних послуг.

Саме доступністю послуг для мешканців тимчасово окупованих територій в ХОДА й аргументують доцільність побудови даних об’єктів на адмінмежі з АРК.

По-перше, ЦНАПи знаходяться безпосередньо біля пункту перетину адмінмежі з Кримом. Тобто українці, які перетинають адмінмежу виключно з метою одержання адміністративних послуг, можуть зробити це на місці перетину.

По-друге, сервісні центри – це сучасні нові будівлі, оснащені комфортними меблями, системою кондиціонування, інформаційними стендами, що дозволяє надавати послуги європейського рівня.
По-третє, записатися до ЦНАПів можна онлайн, що зводить очікування до мінімуму. Статистика роботи ЦНАПів у першому півріччі 2020 року свідчить, що час прийому одного клієнта не перевищував 10 хвилин”, – йдеться в повідомлені.
Найбільш популярними , за інформацією ХОДА,  є послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки та послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За 6 місяців 2020 року 45 мешканців АРК одержали у ЦНАПі український паспорт, а 324 мешканців АРК оформили закордонний паспорт.
Серед інших послуг, що надаються у сервісному центрі, є послуги:
– земельного характеру;
– надання витягів з Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
– надання інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших речових прав.
У зв’язку із введенням карантину? на території всієї країни вказані ЦНАПи тимчасово припиняли свою роботу. Однак? ЦНАП на КПВВ «Чонгар» відновив свою діяльність з 12 травня 2020 року, ЦНАП на КПВВ «Каланчак» – з 14 липня 2020 року.
Ознайомитися з повним переліком послуг сервісних центрів та записатися до центру у Чонгарі можна за посиланням: https://bitly.su/2JZRsSvX, та у Каланчаку за посиланням: https://bitly.su/23mbOr.