Курортний сезон-2020: Присиваська ОТГ переживає туристичний бум

30 Серпня 2020, 22:55

Присиваська ОТГ Чаплинського району Херсонщини, на території якої розташоване так зване Лемурійське озеро, переживає справжній туристичний бум. Кількість відпочивальників суттєво зросла в порівнянні з минулими роками, та й контингент відпочивальників змінився: приїжджають переважно заможніші, ніж минулорічних сезонах.

Про це розповів голова Присиваської ОТГ Сергій Кліщевський під час онлайн-конференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ.

«У цьому році ми переживаємо справжній туристичний бум. Пов’язано це з закритими через коронакризу кордонами. Дуже допомогла й промоція. Адже цього літа до нас приїхало багато відомих телеведучих, фотографів, зірок. Завдяки ним інформація про наші рожеві озера розлетілась по всій Україні. Тож тепер ми відчуваємо нестачу різних локацій, щоб задовольнити потреби приїжджих. Ми навіть жартуємо, що пішов дуже балуваний турист. Бо раніше було як? Приїжджали здебільшого небагаті люди, які їхали за здоров’ям, полікуватися на озерах. А в цьому році серед туристів ми бачимо багато більш заможних людей, які хочуть відповідного рівня відпочинку і готові витрачати на це свої гроші», – зазначив голова ОТГ.

https://www.facebook.com/2229921384001335/videos/342541350263973

Зараз відпочивальникам пропонують відпочинок у приватному секторі за 100-250 грн/добу в залежності від рівня комфорту. Вистачає клієнтів і у відкритому в цьому році готелі, де за добу треба сплатити близько 700 грн.

Цього літа на території громади провели фестиваль, який відвідали понад чотирьох з половиною тисяч відпочивальників – перший фестиваль народної творчості “Перлина Присивашшя”. Такі фестивалі планують зробити щорічними, також мають намір навколо озера розмістити інформаційні таблички, облаштувати місця для відпочинку.

фото з сайту Присиваської ОТГ

Присиваська ОТГ розташовується в південній частині Херсонської області. Відстань до автовокзалу, залізничного вокзалу та аеропорту в м. Херсон – 140 км.

За інформацією сільради, наразі головний пріоритет для розвитку громади – забезпечення високого рівня економічного і культурного розвитку, відновлення інфраструктури, розвиток туризму.

Серед переваг громади – наявне унікальне за свої лікувальні властивості Лемурійське озеро затоки Сиваш, географічне розташування, сприятливий клімат, благодатні родючі землі.

Як повідомлялося, туристичний бум спостерігається і на іншому популярному курорті Херсонщини – Арабатській Стрілці.