Україна та Туреччина мають підписати договір про будівництво житлового містечка для ВПО з Криму

16 Липня 2020, 13:24

Проект про побудову Республікою Туреччиною житлового містечка в Херсонській області для ВПО з території тимчасово окупованого Криму продовжує реалізовуватись. На сьогоднішній день вже відібрані земельні ділянки, підготовлено передпроектні пропозиції та відповідні угоди щодо реалізації проекту. Задля початку будівництва повинні бути укладені угоди на державному рівні.

Про це під час звіту за рік роботи розповів Голова ХОДА Юрій Гусєв. 

“Проект передбачає будівництво більш ніж 500 квартир. Ми вже зараз ведемо переговори з нашими турецькими колегами на рахунок того, що, окрім квартир, мають бути побудовані й об’єкти інфраструктури навколо них, де працювали б внутрішно переміщені особи. Тобто, ми плануємо реазізовувати,  спільно з Туреччиною,  проекти індустріальних парків, які б могли створити робочі місця для людей, що проживатимуть в цих містечках.

Ми обговорювали передпроектні пропозиції – ці містечка будуть надсучасними і я переконаний, що знайдуться люди, які будуть там жити. Я думаю, що Херсонщина, яка стала другим домом для багатьох ВПО з Криму, має зробити все, щоб ці люди почували себе як вдома“, – зазначив Гусєв.

Як повідомлялось раніше, Президент Ердоган підтвердив готовність Турецької сторони взяти участь у розбудові житлових об’єктів для вимушених переселенців з території тимчасово окупованого Криму та Сходу України.

Як варіант, для локалізації даного проекту розглядався Генічеський район, як найближчий до території тимчасово окупованого півострова.