Прикордонники пояснили умови перетину адмінмежі з ТОТ Крим

18 Липня 2020, 15:03

Громадяни України та іноземці, які слідують на в’їзд до материкової частини України пропускаються після встановлення додатку «Дій вдома».

Про це повідомляють у ДПСУ.

“Уповноважені службові особи підрозділу охорони державного кордону відмовляють у в’їзді на материкову частину громадянам України та іноземцям, які відмовляються встановлювати додаток “Дій вдома”.

Не підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду – виїзду на адмінмежі з ТОТ АР Крим, якщо немає підстав вважати, що  вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою:

  • співробітники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста;
  • співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим;
  • учасники зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри “Крим — Україна” за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них.

Обсервація, самоізоляція особи у зв’язку з перетином КПВВ припиняється у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19, який проведено після перетину адмінмежі”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що упорівнянні з минулим роком, пасажиропотік в пунктах пропуску та КПВВ на ділянці Херсонського прикордонного загону зменшився майже втричі, що зокрема пов’язано з карантинними обмеженнями, введеними як в Україні, так і в сусідніх державах.