Співробітники ДСНС врятували двох дельфінів у Скадовську

20 Травня 2020, 11:51

Фото ДСНС

Співробітники ДСНС України в Херсонській області взяли участь у порятунку двох дельфінів, які опинилися у пастці у Джарилгацькій затоці біля смт Лазурне.

Про це повідомляють  у  Державній службі надвичайних ситуацій. 

“19 травня рятувальники Скадовського підрозділу ДСНС області спільно з фахівцями Чорноморського рибоохоронного патруля, Національного парку «Джарилгацький», керівництвом Скадовського дельфінарію «Акварель» та місцевими рибалками провели роботи щодо порятунку двох дельфінів, які опинилися у пастці у Джарилгацькій затоці біля смт Лазурне. Після багатогодинної копіткої роботи одного дельфіна вдалося переправити до відкритого моря, другий залишається в затоці під наглядом фахівців”, – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що піротехнічні підрозділи обласної ДСНС практично щодня проводять роботи з обстеження території області, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, з початку року станом на 12 травня, піротехніки вже знищили 171 старий боєприпас, серед яких найчисленнішими є артилерійські снаряди – 91 та мінометні міни – 65.