Біля адмінкордону з Кримом викрали українського військового

31 Травня 2020, 01:48

В районі півострова Чонгар біля незаконно анексованого Криму викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту.

Про це повідомили у Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України.

“30 травня близько п’ятої години ранку, в районі півострова Чонгар, під час несення служби на спостережному посту було виявлено відсутність військовослужбовця одного із підрозділів Збройних Сил України. За попередньою інформацію, військовослужбовця під час несення служби було викрадено. Неподалік спостережного посту були виявлені сліди боротьби з невідомими особами”, – зазначили у Військовій службі правопорядку.
Вживаються необхідні заходи щодо встановлення місця знаходження військовослужбовця. Матеріали щодо даної події оперативно передані до правоохоронних органів.

Як повідомлялося, нещодавно на узбережжі Азовського моря пройшли тактико-спеціальні навчання. Зокрема, учасники навчань відпрацьовували питання відбиття морського десанту противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів інфраструктури у виключній морській економічній зоні України, які були захоплені противником.

В умовах пандемії коронавірусу та карантину в Україні було обмежено перетин адмінкордону з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Після незаконної анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг адміністративний кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в’їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».