У Херсоні зафіксували два нових випадки зараження коронавірусом, – ХОДА

05 Квітня 2020, 14:01

Станом на 5 квітня в Херсонській області діагноз коронавірусу підтверджено у 10 осіб (Генічеськ, Олешки, Голопристанський район, Херсон, Нова Каховка, Чаплинський район), один з випадків — летальний.

Про це повідомили в Херсонській облдержадміністрації, пише сайт ІРС-Генічеськ.

Згідно повідомлення, за минулу добу здійснено 67 тестувань за методикою ПЛР, отримано два нових випадки коронавірусу у мешканців Херсону. За рішенням Департаменту здоров‘я Херсонської обласної державної адміністрації тестуються усі люди, що мають діагноз пневмонія.

Наразі з підозрою на захворювання – дві особи. Очікуються результати лабораторних досліджень. Посилено роботу Херсонського обласного лабораторного центру, який працює у дві зміни та проводить ПЛР-тести.

Працівники Головного Управління ДСНС України у Херсонській області у захисних костюмах здійснюють дезінфекцію спеціальним розчином транспортних зупинок в обласному та районних центрах.

Щоденно здійснюється оповіщення громадян на спеціальних автомобілях через гучномовці про основні правила поведінки на час карантину.

“Дотримуйтесь санітарно-гігієнічних норм, піклуйтеся про своїх близьких та будьте відповідальними. Залишайтеся вдома та будьте здорові!”, – порадили в ХОДА.

За даними МОЗ, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Як повідомлялося раніше, в Херсонські області зафіксовано 8 випадків: в містах Генічеськ (один випадок, людина одужала)Олешки (один випадок, летальний)Херсон (три випадки), та по одному випадку в селі Малі Копані Голопристанського районумісті Таврійську (територія Новокаховської міськради) та селищі Чаплинка.

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабмін запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи. 2 квітня уряд ухвалив нову редакцію постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з дооопрацюванням, яка оприлюднена на урядовому порталі.

Згідно з прийнятими змінами на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на:

  • з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;
  • з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);
  • перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років без супроводу батьків;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я, тощо.

Нагадаємо:

Читати новину російською.