Нацполіція обіцяє не допустити порушень карантину у Великодні свята

09 Квітня 2020, 12:54

Фото IPC-Херсон

В умовах жорсткого карантину та з патрулями біля кожної церкви проходитимуть Великодні свята на Херсонщині.

Про це повідомляє UA:Суспільне  посилаючись на начальника ГУ Національної поліції України в Херсонькій області Олександра Прокудіна.

“Начальник поліції Херсонщини попросив представників церков та релігійних організацій не допускати масового скупчення людей та проводити богослужіння без вірян. А вірян попросив з розумінням поставитися до вимушених обмежень.

“Хочу попередили, що біля храмів та церков будуть чергувати поліцейські патрулі. Вони не допустять скупчення людей, будуть пояснювати вірянам, що задля їхньої безпеки не можна збиратись натовпом. Я дуже прошу вірян у найбільше релігійне свято не створювати конфліктних ситуацій та не перешкоджати працівникам поліції виконувати їх службові обов”язки. Порушникам карантинного режиму загрожують значні штрафи. Але ж ніякі гроші не варті вашого здоров’я”, – зазначив Олександр Прокудін”, – йдеться в повідомлені. 

Нагадаємо, щополіцейські склали адміністративні протоколи відносно 15-ти чоловік, які самовільно залишили центр обсервації у Каланчацькому районі. Там вони мали перебувати після повернення з Криму. За порушення правил обсервації громадяни мають сплатити штраф від 17000 гривень.