На Миколаївщині двох порушників режиму прикордонники притягнули до відповідальності

10 Квітня 2020, 12:47

Фото ДПСУ

Прикордонники Херсонського загону у взаємодії з тактичними групами корабельно-катерного складу Морської охорони розпочали спільні режимні заходи під умовною назвою «Біла тінь» з метою посилення контролю за дотриманням громадянами встановлених правил прикордонного режиму та недопущення протиправної діяльності в акваторії Чорного моря.

Про це кореспондентам IPC-Херсон повідомив прес-секретар Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

“Під час спільного патрулювання в районі Березанського лиману прикордонники виявили два маломірних плавзасоби. Капітан одного з плавзасобів не виконав законні вимоги наряду та вдався до втечі, але його затримали військовослужбовці, коли той швартувався до берега. Під час перевірки плавзасобів прикордонники встановили, що обидва вони не мали технічних засобів дистанційного контролю чим порушили п. 33 ПКМУ №1147 «Про прикордонний режим»”, – повідомив Шевцов.

Капітанів маломірних плавзасобів прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та заборонили вихід в море на 30 днів, а щодо «втікача» ще й склали адмінпротокол за злісну непокору законним вимогам прикордонного наряду.

Нагадаємо, що на поточний період в Криму зареєстровано 26 випадків нової коронавірусної інфекції. 20 з них привезені, шість випадків – місцеві.