На Херсонщині вже 6 випадків коронавірусу (відео)

03 Квітня 2020, 22:12

У Херсоні зафіксовані два нові випадки інфікування коронавірусом. 

Про це повідомив перший заступник мера Херсона Ігор Козаков, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Це дві жінки, які проживають в мікрорайоні Житлоселище та Шуменський. Вони госпіталізовані, члени їхніх родин відправлені на обсервацію. В будинках проводиться дезінфекція”, – розповів віце-мер.

Також він зазначив, що в місті планують перейти к більш жорстким карантинним заходам.

https://www.facebook.com/KozakovIhor/videos/515822615755919/

Як повідомлялося раніше, увечері першого квітня голова ХОДА Юрій Гусєв повідомив про три нові випадки коронавірусу в області. Як виявилося, захворювання зафіксували в Херсоні та Олешках, а також в селі Малі Копани.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області був зафіксований у місті Генічеськ. У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. На в’їзді-виїзді з міста Генічеськ встановили три блокпости, проводять дезінфекцію багатоповерхових будинків. 

На Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабмін запровадив більш жорсткі обмежувальні заходи. Зокрема, 6 квітня перебування без масок або респіраторів в громадських містах та пересування групами більш ніж дві особи забороняється. Інфографіка про додаткові обмеження за посиланням.

Читати новину російською.