На Херсонщині ремонтують 12 доріг

22 Квітня 2020, 00:38

Фото IPC-Херсон

На Херсонщині триває реалізація національної програми «Велике будівництво». Наразі активна робота ведеться на трьох об’єктах: в м. Нова Каховка, в с. Чорнабаївка та в с. Музиківка. Також проводиться ремонт на 12 дорогах області.

Про це повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир, пише сайт ІРС-Генічеськ.

“Станом на сьогодні активна робота ведеться на 3 об’єктах: в м. Нова Каховка, в с. Чорнабаївка та в с.Музиківка. Також проводиться ремонт на 12 дорогах: у м. Гола Пристань, с. Зміївка Бериславського району, с. Долинське Чаплинського району, в смт Новотроїцьке, смт Нововоронцовка, смт Мала Лепетиха, смт Іванівка та Великоолександрівському районі. Крім цього, в області здійснюється будівництво 20 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які є перехідними минулого року. Зараз на 15 об’єктах будівельна готовність більш ніж 60%, ще 5 амбулаторій мають будівельну готовність 30% та менше (Любимівська амбулаторія Каховського району, Білокриницька та Калинівська Великоолександрівського району, Залізнопортівська Голопристанського району та Іванівська амбулаторія)”, – розповів Сергій Козир.

Фінансування проєктів програми відбувається за рахунок коштів ДФРР (соціально-бюджетна сфера) та за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (будівництво та утримання доріг).

Як повідомлялося раніше, в рамках проєкту “Велике будівництво” у Великоолександрівському районі Херсонщини триває капітальний ремонт мосту.

З 1 березня в Херсонській області стартувала програма «Велике будівництво»: планується реалізувати: 6 проєктів шкіл (2 нові та 4 добудови); 6 проєктів дитячих садочків (4 нові та 2 добудови); 8 проєктів реконструкції з добудовою приймальних відділень; 8 проєктів будівництва та капітального ремонту спортивних стадіонів (3 нові та 5 добудов); 20 проєктів реконструкції амбулаторії; 3 проєкти будівництва бібліотек; будівництво 127,5 км дороги.

Загалом, у рамках програми “Велике будівництво” планують збудувати 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів та щонайменше 4 тис. км доріг по всій Україні.