На автомобільному мосту поблизу зупинки «Олешки» на Херсонщині проходить мітинг місцевих аграріїв

26 Квітня 2020, 13:24

Фото Марина Савченко

Мирна акція спрямована на привертання уваги влади до проблеми закриття ринків. Наразі в акції задіяно понад 200 осіб.

Про це повідомляє журналіст Євгенія Вірлич. 

“Мирна акція спрямована на привертання уваги влади до проблеми закриття ринків. Наразі в акції задіяно понад 200 осіб.

Аграрії зібрались для того, аби вирішити проблему роботи ринків. З одного боку, ринки закрили заради дотримання карантину. З іншого, аграрії Херсонщини фактично вклали кошти у вирощування продукції, яку наразі здебільшого не можуть продати. Акція триває”, – йдеться в повідослені.

Аграрії анонсували свою акцію заздалегідь. На що в Нацполіції негайно відреагували попередженням. 

“У соціальних мережах поширюється інформація щодо можливого проведення мітингу продавців сільськогосподарської продукції з вимогою відкриття ринків на території Херсонщини.

Захід має відбутись 26 квітня на Херсонському автомобільному мосту, куди збираються прийти мешканці Олешківського та Голопристанського районів, де зафіксовано найбільше хворих на коронавірус.

Нагадуємо, що рішення про закриття ринків на території всієї держави було прийняте постановою Кабінету Міністрів України та рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Шановні громадяни! Звертаємо вашу увагу, що проведення всіх масових заходів на території держави заборонено. Тому попереджаємо, що кожен громадянин, який прийде на мітинг буде притягнутий до адміністративної відповідальності  за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – йдеться у повідомлені на сайті нацполіції.

Наразі інформації про затриманих немає.