Чи був коронавірус у померлого в Каховці ще перевіряють

01 Квітня 2020, 02:05

У Херсонській лабораторії досліджують, чи був інфікований новим коронавірусом померлий чоловік у Каховці.

Про це розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв під час брифінгу 31 березня, пише сайт ІРС-Генічеськ.

За його словами, вже виявляють коло осіб, з якими контактував померлий.

Про симптоми коронавірусу у померлого в Каховці раніше повідомив мер міста Андрій Дяченко.

“В Каховці помер чоловік 1984 року народження, який два тижні тому повернувся з Польщі та перебував у самоізоляції. Хворий мав усі симптоми коронавірусної інфекції, але лікувався вдома, не звертаючись до лікарні за кваліфікованою медичною допомогою. Чи був це коронавірус, дізнаємося, коли отримаємо результати аналізів. Мої щирі співчуття рідним та близьким померлого. Інформую вас також про те, що під’їзд та квартира, де проживав хворий, будуть продезінфіковані працівниками ДСНС”, – проінформував міський голова.

За інформацією видання “Новий день”, у померлого була пневмонія, остаточні результати на коронавірус мають прийти орієнтовно першого квітня.

Наразі в Херсонській області дві підозри на коронавірус та один (раніше виявлений у Генічеську) випадок захворювання.

Як повідомлялося, на Херсонщині розгорнуто 10 тимчасових пунктів скринінгового медичного сортування хворих на COVID-19. Базові пункти включають: надання медичної маски пацієнту та його супровід; безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта; короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Станом на 22:00 31 березня в Україні 645 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 ПЛР-дослідженням. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 10 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Станом на кінець 31 березня у світі підтверджені 850 тисяч випадків зараження новим коронавірусом, понад 41 тисячі людей померли, більше 176 одужали. Найбільша кількість інфікованих у США – 184 183, далі йде Італія – 105 792 та Іспанія – 94 417.

11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.

З 12 березня до 3 квітня в України запровадили карантин. 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин до 24 квітня та запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Американські вчені інституту Джона Хопкінса  розробили онлайнресурс, на якому можна відстежувати поширення нового коронавірусу в реальному часі. Для демонстрації актуальних даних про кількість заражених, сервіс використовує дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Більше інформації про нову коронавірусну інфекцію та як уберегтися за посиланням на офіційний ресурс Центру громадського здоров’я МОЗ України: https://phc.org.ua/…/inshi…/koronavirusna-infekciya-covid-19

Читати новину російською.