Євстратов: Коронавірус у померлого в Генічеську під питанням

29 Березня 2020, 13:01

Фото ДПСУ

Голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов поставив під сумнів результати швидкого тесту на коронавірус у померлого в Генічеську та розповів про подробиці госпіталізації хворого.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає сайт ІРС-Генічеськ.

“Враховуючи епідобстановку йому зробили “славнозвісний” еспрес-тест на коронавірусну інфекцію. За інструкцією, через 15 хвилин, зафіксували негативний результат. Однак через 50 хвилин на тесті з’явилась позначка, яка свідчить про позитивну реакцію. Такі дані не можуть об’єктивно враховуватись! Через деякий час, нажаль, хворий врятувати не вдалось. Зрозуміло, що лікарі на фоні подій, які відбуваються в нашому районі, перестраховуються і ставлять декілька діагнозів під питанням! Один з яких – COVID-19. Коронавірус чи ні? Відповідь отримаємо після лабораторного обстеження легеневої тканини в понеділок ввечері або у вівторок”, – наголосив Андрій Євстратов.

Очільник райради висловив співчуття рідним та близьким померлого і закликав людей не панікувати.

“Хлопцю було 45 років. Наші співчуття родині померлого. Сумуємо разом з Вами. Хочу прокоментувати новини, які пов’язують смерть цієї людини від коронавірусу. Перш ніж стверджувати, що стало причиною смерті, давайте проаналізуємо наступну інформацію! За даними директорів Генічеського ЦПМСД та ЦРЛ хворий вперше звернувся до сімейного лікаря із скаргою на погане самопочуття ще 28 лютого! У нього була аритмія та інші відхилення у роботі серцево-судинної системи (аритмія, нестабільний артеріальний тиск). Жодних проявів запалення верхніх дихальних шляхів або легень не було! Температура тіла в нормі! Скаржився, що задихається при активному фізичному навантаженні. Саме через це йому пропонували стаціонарне лікування. Однак він відмовився! Повторно з такою ж скаргою на самопочуття він звернувся 24 березня! Знову лікар жодних запальних процесів у верхніх дихальних шляхах не встановив, температура тіла була в нормі! Виявлені відхилення з боку серцево-судинної системи! Основна скарга – задишка при активному фізичному навантаженні! Від госпіталізації відмовився повторно! Вчора хворого до приймального відділення доставила служба екстреної медичної допомоги з кардіопатією та явними симптомами серцевої недостатності! Був госпіталізований до реанімаційного відділення в тяжкому стані”, – виклав подробиці Євтратов.

Як раніше писав сайт ІРС-Генічеськ, в ніч на 29 березня було повідомлено про смерть чоловіка в Генічеську з підозрою на коронавірус.

Начальник Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко поінформував, що швидкий тест на коронавірус у чоловіка, який помер в Генічеську, дав позитивний результат. Також відібрано матеріали для лабораторного дослідження на наявність коронавірусу.

Станом на 28 березня в Херсонській області зафіксовано 10 підозр щодо можливого інфікування COVID-19.

У місті Генічеськ та Генічеському районі припинено рух громадського транспорту. У населених пунктах організовують проведення дезінфекції вулиць, тротуарів та багатоповерхових будинків на період карантинних обмежень.

Також обмежено рух транспортних засобів шляхом облаштування трьох блок-постів в межах в’їзду-виїзду з міста Генічеськ.

25 березня перший лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції у Херсонській області виявили в місті Генічеськ.

У Міністерстві охорони здоров’я України закликають: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Актуальну та необхідну інформацію про COVID-19 можна знайти на ресурсах:

Офіційний веб-сайт Міністерства: https://moz.gov.ua/

Офіційна сторінка Міністерства у Facebook: https://facebook.com/moz.ukr/

Офіційні Telegram-канали:
Міністерство охорони здоров’я України: @mozofficial, https://t.me/mozofficial

Коронавірус_інфо: @COVID19_Ukraine, https://t.me/COVID19_Ukraine

Відповіді на основні запитання про COVID-19: http://covid19.com.ua/

Читати новину російською.