«Потяг дружби» з херсонськими дітьми відправився на Черкащину

09 Березня 2020, 11:16

Фото ХОДА

47 дітей у віці від 12 до 17 років, переможці всеукраїнських та обласних змагань з туризму, краєзнавства та патріотичного напряму, з Херсонщини вирушили у мандрівку на «Поїзді дружби» до Черкащини. Подорож присвячено до роковин народження Тараса Шевченка. 

Про це повідомляється на сторінці у Facebook ХОДА. Зокрема у соцмережі розповідають про кількох з дітей, що стали пасажирами “потяга дружби”.

“Анастасія Бельченко переможниця обласного турніру з військово-прикладних видів спорту «Гартуй, джура, козацьку волю. Гартуй, джура, козацький дух». Їй 14 років, вона з села Червоний Маяк, що на Бериславщині. ЇЇ очі наповнені радістю, адже це перша подорож до іншого українського міста.
Дівчинка захоплюється творчістю Тараса Шевченка, тому їй цікаво побачити малу батьківщину поета та побувати в його рідному селі Моринці. Крім того, вона мріє піднятись на Чернечу гору та дізнатись більше цікавого про життя великого Кобзаря.
Для Анастасії мандрівка особлива й тим, що вона вирушає в неї на «Поїзді дружби», і це чудова можливість знайти нових друзів.
«Цей «Поїзд дружби» об’єднає Херсонщину та Черкащину, покаже, що ми дружні. І не важливо, в якому місті ми живемо. Всіх нас єднає одне – любов до країни», – каже Анастасія.

А от Данило Сидоренко любить подорожувати, він разом з батьками відвідав не одне місто, але на Черкащині не був. Хлопчик знає багато цікавих фактів про генія українського народу, але завдяки цій подорожі хоче дізнатись ще більше про його життєвий та творчий шлях”, – повідомляють у ХОДА.

На Черкащині діти відвідають легендарний Холодний Яр, унікальний Мотронинський монастир, музей та резиденцію Богдана Хмельницького. Крім того, завітають на екскурсію до меморіального комплексу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» та піднімуться на Чернечу (Тарасову) гору.

Нагадаємо, що  голова Херсонської обласної адміністрації, оголосив на своїй сторінці в Facebook конкурс для представників місцевих ЗМІ. За умовами цього своєрідного кастингу, журналісти повинні аргументувати, чому вони бажають відвідати Грузію, голова ж ХОДА, в свою чергу, пообіцяв когось з них взяти з собою у відрядження. Читати докладніше.

Читати новину російською.