В ХОДА шукають кошти на будівництво будинків для ВПО

24 Січня 2020, 11:34

Фото ХОДА

В Херсонській обласній державній адміністрації займаються визначенням джерел фінансування будівництва житла для мешканців АР Крим, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО (ООС) та інших пільгових категорій громадян.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів заступник голови ХОДА Сергій Козир.

“Станом на 23 січня 2020 року ми визначили одразу декілька можливих джерел фінансування для нашого проєкту.

В державному бюджеті на 2020 рік передбачено видатки за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проекту «Житло для внутрішньо переміщених осіб» у сумі 485,0 млн грн. Проте на сьогодні не затверджений порядок формування та розподілу вказаної субвенції.

Надання пільгових кредитів в рамках обласної програми «Власний дім».

Співфінансування за рахунок коштів вільних залишків, які склалися на рахунках відповідних місцевих бюджетів.

До Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України направлено лист щодо сприяння у державній підтримці будівництва в області житлового містечка для внутрішньо переміщених осіб”, – розповів Козир.

Також ми працюємо над пошуком інших можливих ділянок для будівництва. Наразі, крім м. Генічеськ, ми розглядаємо можливість створення нового житла у м. Каховка.

Нагадаємо, що в обласній адміністрації планують створити на території Херсонщини місця компактного проживання для переселенців з Криму та Сходу України. Як варіант розглядають Генічеський район. Читати докладніше.

Читати новину російською.