У Генічеську запрошують на козацький куліш (відео)

18 Січня 2020, 19:14

На Водохреще в Генічеську запрошують скуштувати козацький куліш.

Як повідомляє ІРС-Генічеськ, на території старого депо, де в неділю, 19 січня, традиційно проходять водохресні купання, місцеві козаки вже встановили камуфляжний намет, завезли столи і все необхідне для приготування в польових умовах кулішу, рибної юшки.

Начальник штабу Генічеського козацького куреня Віктор Захаркін розповів, що на ніч козаки встановили чергування. Чекають гостей до 11-ї години 19 січня.

За інформацією міської ради, водохресні купання відбудуться «за участю і з благословення настоятеля Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрея Іоанна Щербаня» на вулиці Вокзальній в районі старого депо.

Початок Хресного ходу в 11.30 годин від Храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Як повідомлялося, 19 січня з площі Відродження в Генічеську будуть відправлятися безкоштовні автобуси для охочих відсвяткувати «Тепле Хрещення» на гарячому джерелі на Арабатській Стрілці.

Хрещення, або Богоявлення – так називають третє і завершальне велике різдвяно-новорічне свято, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. За християнською традицією в цей день освячують воду в церквах, також освячують річки, ставки і озера. Традиційним святковим обрядом стало також купання в ополонці.

Читати російською.