Якщо у школі холодно, батькам радять негайно звертатися до райради (відео)

09 Грудня 2019, 15:17

Майже всі освітні заклади Генічеського району тепер з модернізованою системою теплопостачання, паливом забезпечені. Тому у разі порушення температурного режиму батькам відвідувачів дитячих садків та шкіл порадили негайно звертатися до місцевої ради. Про це на пресконференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ, повідомив очільник Генічеської районної ради Андрій Євстратов.

«Майже в усіх школах сучасне котельне обладнання, за цей рік провели дуже багато ремонтів внутрішніх систем теплозабезпечення, замінили вікна по багатьом навчальним закладам, це дає свої результати. Температурний режим в нормі. Це стосується і дитячих садочків. Десь можливо і бувають якісь перебої, та це залежить від виконавців на місці. Звертаюся до мешканців, до батьків, якщо будуть порушення температурного режиму, телефонуйте, ми будемо реагувати, бо проблеми з постачанням твердого палива, природного газу у нас немає. Заклади забезпечені і фінансуванням, і пальним», –  зазначив він.

За даними голови райради, для опалення закладів було придбано 800 тонн вугілля.

«Цифру постійно зменшуємо, практично модернізували систему опалення в майже всіх навчальних закладах. Там стоять сучасні котли, які споживають значно менше палива, а ефективність набагато більша, ніж у старого обладнання», – уточнив Євстратов.

Відповідаючи на запитання журналіста сайту IPC-Генічеськ про нещодавні повідомлення щодо перебоїв у температурному режимі у другій Новоолексіївській школі пан Євстратов відповів так:

«Цікаво, чому до нас це питання взагалі не задавали, там поїхав голова адміністрації, зробили надзвичайну ситуацію якусь. Я скажу відверто: по цій школі температурний режим був по класам +7,+8. В цьому році поїхали, побачили +15. Десь побачили +11. Ми поїхали, перевірили. В одному з класів був поламаний термометр, однак коли принеси інший, було +17 градусів. По другій Новоолексіївській школі тільки сліпий не побачить, що ведеться колосальний обсяг роботи. Стосовно капітального ремонту покрівлі, заміни віконних блоків, утеплення фасаду. Не ми замовники цих робіт. На жаль, за якість і швидкість ми не відповідаємо, однак для того, щоб ці роботи були проведені ми і районною радою, і районною державною адміністрацією була проведена величезна робота для того, щоб це фінансування прийшло на одну з найбільших шкіл нашого району. Я розумію, коли б там все було гаразд, і приїхали подивилися, що в класах +11, а там нові вікна, утеплені стіни, і є опалення, то тоді б ставити питання про надзвичайну ситуацію, а коли там ведуться роботи щодо модернізації цієї школи, треба трошечки потерпіти, щоб нарешті проблема була вирішена», – сказав голова райради.

Крім того, він проінформував, що наразі Плавська школа ще залишається без модернізованої системи теплопостачання.