У Генгірці знищили вибухівку (фото)

14 Грудня 2019, 19:04

Фото Суспільне

У селі Генічеська Гірка, що на Арабатській Стрілці, громадяни при проведені господарчих будівельних робіт виявили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. 13 грудня знайдені предмети вилучили та знищили у безпечному місці піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Херсонській області. Пpo це пoвідoмили у відомстві, передає сайт IPC-Генічеськ.

За даними ГУ ДСНС України у Херсонській області, з початку року на території Херсонської області знищено 1333 вибухонебезпечних предмета часів Другої світової війни.

світлини зі сторінки Головного управління ДСНС України у Херсонській області у Фейсбуці

У Службі порятунку 101 нагадали:
– в разі виявлення вибухонебезпечного предмету необхідно сповістити найближчий орган виконавчої влади, служби 101 або 102
– після Вашого повідомлення фахівці піротехнічного підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодять вибухонебезпечний предмет встановленим порядком
– не допускайте самі та утримуйте інших від порушень правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів.

Знешкодження вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів, згідно нормативних актів і є одним з основних завдань ДСНС України.

світлини зі сторінки Головного управління ДСНС України у Херсонській області у Фейсбуці